shopify visitor statistics
   
 
Bruder speelgoed logo
De goedkope online speelgoedwinkel voor Bruder, Siku, Ministeck en Kidsglobe
een Remiko webshop
onderdeel van Remiko handelsonderneming
 
Bruder-speelgoed.nl home Bruder-speelgoed.nl contact Bruder-speelgoed.nl winkelwagentje  Bruder jouets site francaise Bruder-speelgoed.nl international site Bruder-speelgoed.nl deutsch onze vermelding op www.keurmerk.info
Belangrijke info: wel/niet afhalen, coronamaatregelen etc: meer info
 
   
     
 

Het geheim van de verzendkosten

U zult als internet-consument verschillende internet winkels zijn tegengekomen en daarbij zal het u ongetwijfeld zijn opgevallen dat er grote verschillen zitten in de verzendkosten. Vaak worden deze lage of ontbrekende verzendkosten gebruikt om u te lokken, immers, lagere of zelfs helemaal geen verzendkosten, maken de gehele order goedkoper. Toch? Nou, vaak zit er een addertje onder het gras.

Of u nu bij een groot warenhuis koopt, of bij een kleine internetondernemer, uiteindelijk zijn er een aantal stappen in het verzendproces die sowieso betaald moeten worden, of het nu 'gratis' wordt aangeboden of niet, één zekerheid heeft u: u krijgt als consument de rekening echt wel gepresenteerd! Hieronder leggen we u uit hoe de consument soms op het verkeerde been wordt gezet.

De internetondernemer kan ervoor kiezen deze kosten op te nemen in de productprijzen, (in de artikelprijs zit dan een extra bedrag in de prijs voor verzenden, inpakken en verwerken), of de andere keuze, heel transparant de prijs voor verzending als los bedrag. Dit laatste is de meest eerlijke, want als u denkt dat artikelen echt gratis naar u worden verzonden, neemt u alleen uzelf in de maling! Koopt u dus meer dan één artikel en is verzenden 'gratis' dan betaald u eigenlijk altijd te veel!

Onderstaand voorbeeld geeft heel duidelijk aan dat u wel degelijk de verzendkosten betaald, ondanks dat verzending bij andere webshops 'gratis' of tegen 'lagere' tarieven worden aangeboden. Moet u zich afvragen wat u betaald als u meerdere artikelen koopt...de dubbele verzendkosten:

WebshopArtikel(en)Artikel prijsPortokostenTotaal order met verzending
Bol.comBF2445€ 29,95Gratis verzending€ 29,95
Bart SmitBF2445€ 27,99€ 2,99€ 30,98
Bruder-speelgoed.nlBF2445€ 24,25€ 4,95€ 29,20
Datum vergelijking: 4 mei 2018

Wat kost verzending dan?

Het is lastig om aan verzending een precies bedrag te hangen, dit hangt van meerdere factoren af. Voor een webwinkel is het goedkoper dan de gemiddelde consument, simpelweg omdat de webwinkel vaak verzend op basis van een contract met bedongen korting. Maar die korting loopt nooit op tot gratis, er blijven immers bepaalde kosten gewoon bestaan. Ik zal u meenemen in de wondere wereld van deze kostenpost.

Elke order die geplaatst wordt zal moeten worden verpakt tot verzendingsgeschikt. Dit is meestal een doos. Deze kunnen hergebruikt zijn, of bedrukt met logo (bijvoorbeeld bol.com), duurder, maar ziet er wel mooi uit. Dan zullen de pakjes naar het verzamelpunt moeten, ofwel de verzender (internetwinkel) brengt deze weg, ofwel de vervoerder (PostNL, DHL, UPC, etc) haalt deze op, hoe dan ook, dit kost brandstof, uurloon, afschrijving etc.
Dan zullen de inkomende pakjes naar het juiste adres gesorteerd moeten worden. Een beetje sorteercentrum kost enkele tientallen miljoenen, zonder personeel en vrachtwagens die de pakjes vervoeren. En dan moet de laatste horde nog genomen worden, vanuit het sorteercentrum gaan de pakjes naar de lokale distributeur, welke deze persoonlijk bij u als consument overhandigt. Dit bij elkaar kost aardig wat geld, dat betaald moet worden. De zon komt gratis op...pakjes lopen niet zelf naar u toe, helaas.

Per los pakje rekend PostNL als grootste aanbieder aan de losse consument nu € 6,95, exclusief BTW. De consument is vrijgesteld van BTW op post, bedrijven niet. De verkoopprijs in een webwinkel zou dus € 8,41 zijn. Gelukkig zijn er bij grotere hoeveelheden pakjes kortingen te bedingen, immers, of die wagen van PostNL nu één pakje komt halen naar het sorteercentrum of meteen de wagen vol, dat maakt wel verschil. Echter het grootste deel van de kosten blijft bestaan. Het sorteercentrum heeft vaste kosten, het pakje moet nog steeds van A naar B en u verwacht nog steeds dat het pakje bij u thuis wordt gebracht, niet bij het postkantoor in het centrum. En oh ja, graag met iets van een doos eromheen, want anders gaat het onderweg nog stuk of raakt het kwijt, stukje tape, een paar minuutjes arbeid om het in te pakken.

Moraal van het verhaal

Laat u niet in de luren leggen door geen of lage(re) verzendkosten, maar vergelijk de onderlinge productprijzen. Bijvoorbeeld Google Shopping geeft standaard de 'meest betalende' aanbieder aan, niet de goedkoopste. Kies dus altijd eerst voor 'prijzen vergelijken' van #-winkels, en daarna wel de selectie maken om te sorteren op 'totale prijs'. Zeker als u op zoek bent voor een bestelling met meerdere artikelen, bijvoorbeeld een Bruder tractor met een Bruder aanhanger of enkele kleine accessoires. Aangezien Bruder-speelgoed.nl geen toeslag in de losse artikel prijzen heeft opgenomen, zult u vaak flink goedkoper uit zijn bij ons, dan bij de conculega, welke op grotere orders meerdere malen de ingecalculeerde verzendtoeslag opstrijkt. Bij een enkele aanbieder krijgt u daar nog een beetje van terug omdat boven een bepaald bedrag de portokosten lager of niets zijn, maar dat is een cadeautje dat u zelf al betaald had. En ja, voor één enkel artikel zijn de kosten per product het grootst, immers het zal verzendklaar gemaakt moeten worden en naar u vervoerd moeten worden en het tweede product lift binnen dezelfde kosten mee. Daarom betaald u bij ons altijd éénmaal de verzendkosten, niet meer en niet minder. Wel zo fair!

Michael Koot
Bruder-speelgoed.nl


 
Informatie

Over ons
Verzending
Algemene voorwaarden
Privacy policy
Klantenservice

Contact
Retourneren
© REMIKO 2021