Home

   Vrachtwagens
   Tractoren / trekkers
   Landbouw accessoires
   Grondverzet machines
   Roadmax vanaf 2 jr
   AANBIEDINGEN
   Bruder onderdelen
   BWorld speelfiguren

    Nieuw van Bruder


    Zelfbouw voertuigen


    Home
    Contact / stel vraag
    Winkelwagentje
    Veelgestelde vragen
    Voorwaarden

Van de modellen met dit label kunnen Bworld figuren in de cabine worden geplaatst.

Het geheim van de verzendkosten

U zult als internet-consument verschillende internet winkels zijn tegengekomen en daarbij zal het u ongetwijfeld zijn opgevallen dat er grote verschillen zitten in de verzendkosten. Vaak worden deze verzendkosten gebruikt om u te lokken, immers, lagere verzendkosten, maken de gehele order goedkoper. Toch? Nou, nee dus.

In onderstaand stuk ziet u structureel waarom lagere verzendkosten vaak niet leiden tot lagere maar juist een hogere totaalprijs, want of u nu bij een groot warenhuis koopt, of een kleine internetondernemer, uiteindelijk zijn er een aantal stappen in het verzendproces die sowieso betaald moeten worden, of het nu 'gratis' wordt aangeboden of niet, één zekerheid heeft u: u krijgt als consument de rekening echt wel gepresenteerd!

De internetondernemer kan ervoor kiezen deze kosten op te nemen in de productprijzen, zodat er per artikel een bepaalde opslag in de prijs wordt meegenomen voor inpak en verzendkosten, of de andere keuze, heel transparant de prijs voor verzending los als toeslag. Dit laatste is de meest eerlijke, want als u denkt dat artikelen echt gratis naar u worden verzonden, neemt u alleen uzelf in de maling!

Onderstaand voorbeeld geeft heel duidelijk aan dat u wel degelijk de verzendkosten betaald, ondanks dat verzending bij andere webshops 'gratis' of tegen 'lagere' tarieven worden aangeboden. Moet u zich afvragen wat u betaald als u meerdere artikelen koopt...de dubbele verzendkosten:

WebshopArtikel(en)Artikel prijsPortokostenTotaal order met verzending
Bol.comBF3055€ 59,99Gratis verzending€ 59,99
AgrispeelgoedBF3055€ 42,95€ 4,95€ 47,90
Bruder-speelgoed.nlBF3055€ 41,25€ 5,95€ 47,20
Datum vergelijking: 1 november 2014


Wat kost verzending dan?

Het is lastig om aan verzending een precies bedrag te hangen, dit hangt van meerdere factoren af, echter is bij benadering de prijs redelijk in te schatten. Ik zal u meenemen in de wondere wereld van deze kostenpost.

Elke order die geplaatst wordt zal moeten worden verpakt tot verzendingsgeschikt. Dit is meestal een overdoos. Deze kunnen hergebruikt zijn, of bedrukt met logo (bijvoorbeeld bol.com), duurder, maar ziet er mooi uit. Dan zullen de pakjes naar het verzamelpunt moeten, ofwel de verzender (internetwinkel) brengt deze weg, ofwel de vervoerder (PostNL, DHL, UPC, etc) haalt deze op. Dit kost brandstof, uurloon, afschrijving etc. Een beetje sorteercentrum kost enkele tientallen miljoenen, zonder personeel en vrachtwagens die de pakjes vervoeren. En dan moet de laatste horde nog genomen worden, vanuit het sorteercentrum gaan de pakjes naar de lokale distributeur, welke deze persoonlijk bij u als consument overhandigt. Dit bij elkaar kost aardig wat geld, dat betaald moet worden. De zon komt gratis op...pakjes lopen niet zelf naar u toe, helaas.

Per los pakje rekend PostNL als grootste aanbieder aan de losse consument nu € 6,95, exclusief BTW. De verkoopprijs in een webwinkel zou dus € 8,41 zijn. Gelukkig zijn er bij grotere hoeveelheden pakjes kortingen te bedingen, immers, of die wagen van PostNL nu één pakje komt halen naar het sorteercentrum of meteen de wagen vol, dat maakt wel verschil. Echter het grootste deel van de kosten blijft bestaan. Het sorteercentrum heeft vaste kosten, het pakje moet nog steeds van A naar B en u verwacht nog steeds dat het pakje bij u thuis wordt gebracht, niet bij het postkantoor in het centrum. En oh ja, graag met iets van een doos eromheen, want anders gaat het onderweg nog stuk of raakt het kwijt, stukje tape, een paar minuutjes arbeid om het in te pakken.

Moraal van het verhaal

Laat u niet in de luren leggen door geen of lage(re) verzendkosten, maar vergelijk de onderlinge productprijzen. Zeker bij een bestelling met meerdere artikelen, bijvoorbeeld een Bruder tractor en een aanhanger of enkele kleine accessoires. Daar Bruder-speelgoed.nl geen toeslag in de losse artikel prijzen heeft opgenomen, zult u vaak veel goedkoper uit zijn bij ons, dan bij de conculega, welke op grotere orders meerdere malen de ingecalculeerde toeslag opstrijkt. En ja, voor één enkel artikel zijn de kosten per product het grootst, immers het zal verzendklaar gemaakt moeten worden en naar u vervoerd moeten worden en het tweede product lift binnen dezelfde kosten mee. Daarom betaald u bij ons slechts éénmaal de verzendkosten. Wel zo fair!

Michael Koot
Bruder-speelgoed.nl

onderdeel van Remiko Handelsonderneming
visit our English site visit our english site
delivery to:
Bruder toys delivery to Belgium, Denmark, Germany, Finland, France, Italy, Luxembourg, Austria, Poland, United Kingdom and Sweden
Zoek een artikel:onze vermelding op www.keurmerk.info

LET OP: bestel op tijd, we doen ons best, maar soms dagje langer nodig
===
 • Lage prijzen
 • Grote voorraad
 • 500+ Bruder onderdelen
 • Bruder specialist sinds 2006!

 • Toeslag verzenden naar Belgie: € 4,00

  Het hele assortiment van Ministeck voor de laagste prijzen. Kijk op http://www.ministeck-online.nl
   
  © Remiko 2018